Dodik, Komšić i Džaferović sredinom marta u posjeti Turskoj, sastaju se s Erdoganom

Screenshot 4 61

Milorad Dodik ponovo će imati čast da uzvikne “Merhaba askeri”, jer članovi Predsjedništva BiH sredinom marta putuju u višednevnu službenu posjetu Turskoj. Prilikom posjete planiran je i susret s predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, ali i niz drugih aktivnosti.

Dodik i druga dva člana Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Dzaferović susrest će se s turskim kolegom u Ankari 16. marta. Na stolu bi se trebale naći brojne teme, a kako saznajemo, tretirat će i najaktuelniju borbu protiv pandemije, imunizaciju, kao i pomoć Turske u ekonomskom osnaživanju naše privrede.

Centralni dio posjete bit će potpisivanje sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske o saradnji na infrastrukturnim i građevinskim projektima s posebnim naglaskom na nastavku i ubrzavanju realizacije projekta izgradnje autoceste Beograd – Sarajevo – Beograd.

Kako saznaje naš portal, užurbano se rade pripreme posjete, a dio je već odrađen prilikom nedavnog sastanka ministra komunikacija BiH Vojina Mitrovića i odlazećeg ambasadora Turske u BiH Halduna Koça.

Dan poslije susreta s predsjednikom Erdoganom bh. delegacija bi se trebala susresti s predstavnicima najvećih turskih kompanija gdje bi se nastavili razgovori o ekonomskoj saradnji dviju zemalja.

Copy
IZVORKlix.ba
Prethodni članakVažeće ističu sutra: Nove mjere i u FBiH
Sljedeći članakKao da nema pandemije: U bh. gradu mnogi žive bez maski, distance i straha od koronavirusa