Dodik na Instagramu: Srbi, gdje god da žive, moraju biti jedinstveni oko pregovaranja

Dodik na Instagramu: Srbi, gdje god da žive, moraju biti jedinstveni oko pregovaranja

Predsjednik RS Milorad Dodik poručio je da “Srbi, gdje god živjeli, moraju da se okupe i budu jedinstveni oko pregovaranja”.

On je naglasio da se moraju “sagledati posljedice koje su mogle da se čuju za Kosovo, koje bi mogle da promijene sveukupni položaj za Srbe”.

On je ponovio da je važno da se kaže: “Ako odbijamo, odbićemo zajedno, ako prihvatimo, moramo prihvatiti zajedno”.

Dodik je naveo kako je to važno samo zato da Srbija i Srbi ponovo ne bi bili podijeljeni.

– Šta god da se uradi, moramo da uradimo zajedno. Ako se odbija francusko-njemački plan, onda to mora da odbije i vlast i opozicija, ali i društvo u cjelini. Također, ako ga prihvatamo, onda to treba svi da uradimo – poručio je Dodik na Instagramu.

Objava Dodika na Instagramu - Avaz
Objava Dodika na Instagramu

Dodik je podsjetio da je u protekloj sedmici RS nizom aktivnosti odala počast žrtvama Holokausta.

– Na Palati Republike upriličena je video-projekcija, gdje je prikazan broj koji predstavlja 6.000.000 Jevreja koji su stradali u Holokaustu, čime smo se pridružili kampanji #WeRemember” – dodao je Dodik.

U četvrtak, 26. januara, Dodik je prisustvovao memorijalnoj akademiji, gdje je ponovio da su “Srbi i Jevreji bratski narod po stradanju, te istakao značaj obilježavanja sjećanja na to stradanje kako bi bila spriječena revizija istorije”.

– Ove sedmice sastao sam se i sa ambasadorom Francuske u BiH Kristin Tudik. Zajednički smo konstatovali da postoji mnogo oblasti u kojima RS i Francuska mogu da sarađuju i izrazili opredjeljenje da u narednom periodu radimo na produbljivanju bilateralnih odnosa – poručio je Dodik.

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica