Dodik najavio loše vijesti za građane Srpske: “Bit ćemo suočeni sa rastom cijena”

dodik pixsell
Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ekonomija u Republici Srpskoj ide dobro, ali da postoji mogućnost da je ugrozi situacija u vezi sa energetikom.

Izgubili smo pola godine zbog Federacije BiH iz koje se nastoji osporiti projekat Buk Bijela i to pokušavamo da riješimo. Sada se vidi koliko je važno da imamo energetke objekte. Takođe, 15 godina gubimo da Banjaluka bude gasifikovana zato što nam iz Sarajeva ne daju dozvolu da ispod Drine prođe gasovod, što je nama neshvatljivo – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je podsjetio da su eneregetski problemi u svijetu, pogotovo u Evropi ugroženi do te mjere što će bitno uticati na živote ljudi.

– Ni krivi ni dužni bićemo suočeni sa povećanjem cijene energenata, kako Srpska uvozi značajan dio roba, doći će do povećanja njihovih cijena na našu mogućnost ili nemogućnost da to pratimo na socijalnom planu. Ali, mi se svaki dan borimo – istakao je Dodik.

On je naveo da su se danas predstavnici vlasti bavili pitanjem rješavanja snabdjevanja gasom, dok su za to vrijeme, kako je rekao, neki galamili po skupštini, kao i snabdjevanjem električnom energijom, a rješavalo se i pitanje u vezi sa izgradnjom gasovoda.

Prethodni članakMajka preminule Aide Tursunović šokirala javnost: Optužuje Aidinog bivšeg muža za njenu smrt?
Sljedeći članakOglasili se iz porodice prozvanog para: Tvrde da nisu povezani sa smrću Aide Tursunović