Dodik: Nije tačno da rušimo teritorijalni integritet BiH, to sam prenio Orbanu

d 4
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je mađarskom premijeru Viktoru Orbanu danas prenio da nije tačno da RS ruši teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

– Rekao sam mu veoma jasno kako se radi o spinovima, koji govore kako rušimo teritorijalni integritet BiH, što nije tačno. Važno je da imamo nekoga ko hoće to da čuje. Mi ne činimo ništa što nije u skladu sa Dejtonskim sporazumom. Odlučni smo da Republika Srpska vrati svoja ovlaštenja koja joj je oduzeo Ustavni sud BiH – rekao je Dodik za RTRS.

On je dodao da posjeta mađarskog premijera predstavlja veliku čast za Republiku Srpsku, koja je i uzvratna posjeta, te da ga je danas upoznao sa aktuelnom situacijom.

Istakao je i da je na sastanku razgovarano o bilateralnoj saradnji, potencijalnim zajedničkim projektima, prije svega infrastrukturnim i projektima u oblasti energetike.

– Mađarska je zainteresovana za mnoge projekte koji su nama potrebni, a da oni daju podsticaj kroz zajedničko ulaganje. Mi ćemo u narednih sedam dana imati jedan prijedlog koji ćemo uputiti u Budimpeštu kako bi došli do što boljih rješenja – naglasio je Dodik.