Dodik: “Non-paper” znači da je neobavezan, a svi su skočili da to komentarišu

dodik
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da su mnogi pokušali da iskoriste priču o non-paperu “da bi usmjerili atak na Republiku Srpsku”, te dodoa “da se ne može sakriti činjenica da se u evropskim strukturama sve više priča o enentualnoj promjeni granica u regionu”.

– Non-paper znači da je neobavezan, a svi su skočili da to komentarišu. To neko čini iz različitih razloga i svi su uzeli ono što im odgovara – rekao je Dodik za ATV.

Kako je kazao, “ne može niko sakriti činjenicu da se u evropskim strukturama sve više priča o tome”.

– Ali i evropske strukture funkcionišu na bazi neke vrste virtuelne stvarnosti ili nekog virtuelnog cilja po kome oni neće da shvate stanje u BiH – rekao je Dodik.

Dodik kaže “da je lično stvarno posvećen tome da Republika Srpska bude nezavisna država i to ne krije”, ali ne želi da “zbog tog cilja budu mobilisani ljudi i da se za to bori ratom”

– Nikada nisam pozvao nekoga u rat, niti pokušao da nešto učinim sa tog stanovništva, ali sam uvjeren da će se BiH raspasti pošto u njoj neće više niko da radi – rekao je Dodik.

On je istakao da je “laž i priča o zajedničkoj nabavci vakcina u BiH”.

– Natjerali su nas na taj program COVAX, pa gdje smo stigli i šta smo dobili? To su učinili isti oni koji nam sada govore da trebaju ustavne promjene ili spominju evropski put sa uslovima da treba sve oni što odgovara muslimanima, ali se ostavlja i dalje pitanje zatvaranja Kancelarije visokog predstavnika i pozicije stranih sudija – rekao je Dodik.