dodik 3
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 2, 2021 @ 18:50
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Milorad Dodik je na pres-konferenciji u Banjoj Luci nakon sastanka s rukovodstvom banjalučkog univerziteta, govorio i o pozivu na razgovor koji je uputio jučer opozicionim liderima i strankama u RS, Dodik je kazao:

NER FIT

– Ne bih ja da oni mene pogrešno razumiju. Ja mislim da ta priča sve više postaje floskula, priča o nekom jedinstvu. Jedinstva nema ni u užim grupacijama i zajednicama ljudi, a kamoli ovako.  Ono što je naša ideja jeste da se okupimo u fundamentalnim stvarima i pitanjima za RS. Ako je Ustavni sud, koji je van Ustava, odlučuje, to je opasno za RS i onda se pale svi alarmi i sva zajednica se mora usmjeriti da se brani. A najlakši način je da svi budemo jedinstveni u tome. Ja ne želim ovdje da vodim ikakvu političku bitku, ali smatram da je ključno za RS da to nema stranačke predstanke i da svi oko toga treba da budu okupljeni. 

Osvrnuo se i na izvještaj visokog predstavnika Kristijana Šmita (Christian Schmidt) upućenom Vijeću sigurnosti UN-a.

– Šmit je okupator. Nema nikakve nadležnosti. Njegov dokument niko neće usvojiti. To je poraz za čovjeka koji sam sebe predstavlja visokim predstavnikom. Izvještaj su pisali Bošnjaci u Sarajevu, te nema pasusa da nije oklevetana RS – rekao je Dodik i dodao da je kompletan izvještaj u funkciji je opravdanja bošnjačkih interesa.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Rekao je i da se nasiljem prijeti da bi se “sačuvale otete stvari od RS”.

LIDER