ds
AUTOR: H.D.
DATUM: ruj 25, 2021 @ 14:55
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković, izjavio je da na Klinički centar Banja Luka dolazi kisik bez licenci, bez atesta, kontrole serije, bez papira koji potvrđuju kvalitet kiseonika. 

Medicinski kiseonik zvanično jeste lijek, a ova firma nije registrovana za promet lijekovima. Šta se nalazi u ovim bocama, ne mogu da tvrdim, ali te firme nema u registru firmi koje se bave prometom lijekova na veliko – rekao je danas Stanivuković.

Kako tvrdi Stanivuković, prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje, na UKC nije uvezen medicinski kisik, već tehnički, industrijski.

Na ove izjave odgovorio je lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik koji je rekao da gradonačelnik diže paniku.

To što on tvrdi je zločin protiv čovjeka, tako olako dižući paniku u RS, za šta nema nikakvog osnova, niti razloga. Dakle, taj posao koji je urađen, potpuno sam siguran da je perfektan. Sjećam se koliko smo se borili da firma koja to u RS proizvodi i plasira bude jedna ozbiljna evropska kompanija, a on je i toj kompaniji nanio ozbiljno zlo neistinitim tvrdnjama – kazao je Dodik.

Još jednom je ponovio da opozicija u ovom entitetu stalno pokušava napraviti situaciju haosa.

– Nisam umoran, spremam se za političku borbu, ali je veoma teško boriti se s glupostima. Taj gradonačelnik je dužan da tim zdravstvenim radnicima, prema budžetu koji je usvojen, isplati određeni iznos kao dio zahvalnosti grada, a on im još podvaljuje ovakvu vrstu priče – naveo je Dodik.

LIDER