Dodik očekuje da će mu Njemačka i Nizozemska sljedeće uvesti sankcije

Dodik očekuje da će mu Njemačka i Nizozemska sljedeće uvesti sankcije

Predsjednica entiteta Republika Srpska Željka Cvijanović i član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD Milorad Dodik prokomentarisali su najnovije sankcije koje je Velika Britanija uvela protiv njih. Dodik je kao i mnogo puta do sada u neprimjerenom govoru i nastupu izvrijeđao ambasadora Velike Britanije i zvaničnike ove zemlje.

Cvijanović je navela da ona ne radi po diktatu Vladimira Putina, predsjednika Rusije, već da samo radi ono što su njene nadležnosti kao predsjednice RS.

“Da je ovo sihronizovana akcija vidi se po kordinisanoj aktivnosti ili reakciji od bošnjačkih političara koji su listom iste sekunde neki su čak mediji mijenjali kako je šta saopštavano u toj kordinisanoj aktivnosti mijenjali svoje izjave, saopštenja na tu temu, ali isto tako kako su to pozdravili bopnjački političari mi jasno govori da to ima veze sa politikom da ovo nema nikakve veze s pravom, da ovo nema potkopavanjem mira i stabilnosti i s onim što radim kao predsjednik RS i što ću nastaviti da radim jeste da poštujem Ustav RS, ali i da poštujem Ustav BiH”, kazala je Cvijanović, prenosi N1.

 

Dodik je optužio da se Velika Britanija preko njega i Željke Cvijanović suprostavlja Rusiji, te je otkrio šta će on kao član Predsjedništva BiH uraditi u narednom periodu.

“Ja ću biti na svemu ovome do moje ocjene da eventualno moje ostajanje na funkciji da tada nastaje šteta po RS i narod, tada ću biti spreman da se povučem”, istakao je Dodik.

 

Također, Dodik se neumjesno odnosio prema ambasadoru Velike Britanije u BiH.

“Od tih jednih smrdljivaca koji ovdje vijekovima petljaju i stavljaju u neugodnu poziciju, apsolutno nije moglo ništa drugo ni očekivati”, naveo je Dodik.

Prema Dodikovim pretpostavkama Njemačka i Nizozemska će također donijeti sankcije.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE