Dodik oduševljen vojnom vježbom u Srbiji koju je pratio zajedno s Vučićem

Screenshot 4 52
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik su na poligonima “Orešac” i “Pasuljanske livade” u Srbiji prisustvovali vojnoj vježbi “Odgovor 2021”.

Dodik je učesnicima vježbe Vojske Srbije i policije čestitao na uspješnoj realizaciji dodavši da je “impesivno” ono što je prikazano.

“Činjenica je da sposobnost i opremljenost koja je ovdje pokazana zaista ohrabruje, jača naš patriotizam i našu svijest o potrebi odbrane našeg naroda gdje se god on nalazio”, rekao je Dodik poslije vježbe na poligonu “Pasuljanske livade”.

Milorad Dodik se obratio nakon završene vojne vježbe (Foto: SRNA)
Milorad Dodik se obratio nakon završene vojne vježbe (Foto: SRNA)

On je dodao da ovakve vježbe prati već nekoliko puta i da je uvijek impresioniran dostignućima i umijećima koje pokazuju vojska i policija.

Govorio je i o mogućnosti “mirnog razlaza” u BiH na što je Aleksandar Vučić kazao da ako “ne može da pomogne, ne miješa se u unutrašnje poslove BiH”. Slovenski “Non paper” je prokomentarisao samo kazavši da ne voli raspravljati o stvarima koje nije vidio i nije siguran da postoje.

Na združenoj taktičkoj vježbi sa bojevim gađanjem “Odgovor 2021”, koja je izvedena na dva poligona u Srbiji danas učestvovalo je oko 1.500 pripadnika Vojske i policije Srbije.

Dodik i Vučić sa učesnicima
Dodik i Vučić sa učesnicima “Odgovora 2021” (Foto: SRNA)

Učestvovali su pripadnici Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, 72. brigade za specijalne operacije, 63. padobranske brigade, Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice i Helikopterske jedinice MUP-a.