dodik 1
AUTOR: K.H.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
NER FIT

DOBOJ – Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je Doboj strateški važan za Republiku Srpsku, zbog čega jeste i biće veliko gradilište.

FIXGEHALT

Dodik je rekao da Republika Srpska u Doboju želi da realizuje brojne projekte, među kojima su najvažniji izgradnja nove bolnice, sportske dvorane, i novog administrativnog centra.

Obraćajući se nakon slavskog obreda povodom krsne slave grada Doboja Preobraženja Gospodnjeg, Dodik je istakao da Doboj danas u ime Republike Srpske ugošćava velikog gosta NJegovu svetost patrijarha srpskog Porfirija.

Dodik je naglasio da bi bez Srpske pravoslavne crkve u prošlosti bio izgubljen identitet srpskog naroda, te da bi bilo nemoguće uzdignuti se nakon stradanja u Drugom svjetskom ratu.

LIDER

“Samo čvrsta vjera mogla je da očuva narod i zato ovaj narod vjeruje crkvi, poštuje svoju vjeru, svoju krsnu slavu, zato i piše ćirilicom”, poručio je Dodik u Doboju.

Slavskom obredu prethodila je Sveta arhijerejska liturgija u Hramu Svetih apostola Petra i Pavla, koju je predvodio patrijarh Porfirije, nakon čega je organizovana Preobraženjska litija ulicama Doboja.