Portal 072info

Dodik: Podržavam razvoj Srebrenice, u obilježavanju 11. jula ništa se ne mijenja

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je posjetio Općinu Srebrenica i razgovarao s novoizabranim načelnikom Srebrenice Mladenom Grujičićem o aktuelnim problemima s kojima se suočava ova općina.

Dodik je  najavio podršku razvoju Srebrenice, najavivši finansijsku podršku prioritetnim projektima obnove infrastrukture u ovom gradu.

– Demokratska volja naroda je takva kakva jeste i ono što predstoji  to je da se što prije konstituiše vlast u Srebrenici. Čuo sam da se ovdje radi i dogovara da u vlast budu uključeni politički predstavnici Bošnjaka i Srba. Podržavam takvu ideju – izjavio je Dodik nakon sastanka.

Potvrdio je da se neće ništa promijeniti kada je u pitanju obilježavanje 11. jula.

-Organizatori su oni koji kreiraju kako će se obilježiti taj dan. Vlada RS-a će pomoći koliko je i dosad. Ostalo se ništa neće mijenjati kada je taj dan u pitanju. Naš cilj je razvoj Srebrenice – istakao je predsjednik RS-a.

Načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je da će biti pripremljeni svi razvojni programi u korist građana Srebrenice i da od početka naredne godine počinje njihova realizacija.

-Svi podsticaji koje smo predložili su naišli na razumijevanje. Moramo samo da napravimo konkretne projekte koji će biti podržani od Vlade RS-a. Predsjednik je dao dosta konkretnih prijedloga za dovođenje investitora u ovaj grad. Srebrenici je potrebna nova politika koja će biti dostupna svakom građaninu, a  učiniću sve da to bude tako – poručio je Grujičić.

Na današnjem sastanku razgovarano je i o pokreta

Podijelite članak