Portal 072info

Dodik pokazao pozivnicu za Trampovu inauguraciju, ali nije dobio vizu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras za Radio-televizuju Republike Srpske (RTRS) da mu je američka Ambasada u BiH odbila zahtjev za diplomatsku vizu za odlazak na inauguraciju novog američkog predsjednika Donalda Trampa, uz obrazloženje da tamo ne ide kao predstavnik BiH, iako je pokazao pozivnicu za ovu svečanost.

“Čemu onda diplomatski pasoš BiH?”, upitao je Dodik i dodao da ne isključuje mogućnost njegovog odricanja, te da je sve izvjesnije da će u narednoj godini putovati sa srpskim pasošem.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Predsjednik Srpske naglasio je da je poziv dobio od ljudi koji su bili u Trampovom izbornom štabu, a koji su i dio tima koji se bavi tranzicijom prethodne američke administracije ka novoj.

On je naveo da ga akreditacije čekaju u Vašingtonu. Dodik je za RTRS detaljno prepričao telefonski razgovor koji je prošle sedmice vodio sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Hojtom Jiem, koji je od njega tražio da se odrekne politike SNSD-a i da se odazove Tužilaštvu BiH.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

“Cijela haranga je nastala onog trenutka kada se na zvaničnom spisku zvanica našlo ime Milorada Dodika i naravno certifikat na kojem piše Milorad Dodik i ulaznice za bal”, rekao je predsjednik Srpske.

RTRS navodi da je Ji u telefonskom razgovru optužio Dodika za zastoj BiH na putu ka EU, kao i da je tražio da se SNSD odrekne deklaracije u vezi sa procesima 2018. godine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

“Ja sam rekao da je za to što je BiH u krizi najkrivlja stara američka administracija i tražio sam da napuste BiH i da više ne mešetare. Rekao sam i da SNSD neće odustati od svojih politika”, napomenuo je Dodik.

“Dan nakon tog razgovora meni je odbijena diplomatska viza uz obrazloženje da tamo ne idem kao predstavnik BiH”, rekao je Dodik.

nezavisne.com

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6