Dodik ponovo vrijeđao Bjelicu-Prutinu: Zadržati prezime nakon rastave, to nisam nikada čuo

0 107

Sjednica Izvršnog komiteta SNSD-a u proširenom sastavu održana je danas u Banjoj Luci. Nakon sjednice, predsjednik SNSD-a Milorad dodik održao je press konferenciju.

Osvrnuo se na odluku Centralne izborne komisije o poništavanju izbora u Srebrenici i Doboju, te ponovio i ranije stavove SNSD-a kako je takva odluka u potpunosti pogrešna.

– Još jednom je potvrđeno da je CIK izbore poništio na onim mjestima u Doboju i Srebrenici gdje većinom žive Srbi, dok na mjestima gdje većinsko stanovništvo čine Bošnjaci rezultati izbora i dalje su potvrđeni. To jasno govori o namjerama i potvrđuje nedavnu izjavu Bakira Izetbegovića. Očigledno je da se radilo o dogovoru bošnjačkih stranaka i opozicije u RS – rekao je Dodik. 

Optužio je medije da su “digli halabuku kada su vidjeli da su izgubili Srebrenicu”.

Kada je u pitanju članica Centralne izborne komisije Vanja Bjelica Prutina koju je Milorad Dodik vrijeđao zbog toga što je u braku sa Bošnjakom, predsjednik SNSD-a ostao je pri svom mišljenju. 

– Ona je bila udata za Bošnjaka od kojeg se rastavila i zadržala prezime. To je ona priča da se pažljivo biraju Srbi koji mogu biti odgovorni na neki način. Zadržati prezime nakon rastave, to nisam nikada čuo. To ima političku dimenziju i mi imamo pravo sumnjati – istakao je Dodik.

Avaz

Prethodni članakSrbija drži lekciju regionu: Treća u Evropi po broju vakcinisanih!
Sljedeći članakTlo u Hrvatskoj ne miruje, novi potres: ‘Kuća se zatresla kao da je granata opalila‘