Dodik ponudio Majkama Srebrenice kancelariju u opštini

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik održao je sastanak sa ambasadorom Srbije u BiH Stanimirom Vukičevićem na kojem su, između ostalog, razgovarali i o Srebrenici.

Dodik je nakon sastanka sa Vukičevićem kazao da su posebno pričali o Srebrenici te naveli da Mladen Grujičić mora biti načelnik svih Srebreničana.

On je dodao da će i Majkama Srebrenice ponuditi posebnu kancelariju u zgradi te opštine što do sada nije bio slučaj, naveo je Dodik, kako bi lakše mogli sarađivati sa opštinskim organima.

ČITAJ JOŠ:  RETRO STIL Pogledajte Stari sat u novom vremenu (FOTO)

Dodik je dao obećanje da će se godišnjica genocida u Memorijalnom centru u Potočarima uredno obilježavati i u narednim godinama 11. jula i ako treba, bit će izdvojena posebna sredstva za to. 

Dodik je rekao da je krajnje vrijeme da se uputi poziv pravosudnim institucijama kako bi se ispitali gdje je nestao novac od donacija za Srebrenicu jer, kako je naveo, učinak tih donacija ne može se vidjeti u Srebrenici bez obzira o kojim naseljima se radi. Kao krivca za ovo optužio je SDA. 

ČITAJ JOŠ:  Bosanac u Njemačkoj napao tamnoputog muškarca i vrijeđao ga na rasnoj osnovi
GODISNJICA
MARKETING