Dodik poručio Izetbegoviću: Nikada neću dati saglasnost da bilo čije trupe, ni NATO-ove ni ruske, ovdje dođu

BB68107D FDF0 43AB B871 F0E551E178CD
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a, poručio je danas na Jahorini, da nikada, dok je u Predsjedništvu, neće dati saglasnost da bilo čije vojne trupe dođu u BiH, javlja Srna. 

– Bakir Izetbegović je u svoju glavu svašta uvalio, on upravlja Ustavnim sudom, sudovima, a sada je vrhunac da upravlja i NATO-m – rekao je Dodik novinarima na Jahorini i podsjetio da nedavnu izjavu komandanta Eufora da je bezbjednosna situacija dobra i da nema potrebe za širenje trupa. Dodik smatra da to govori o njihovim ambicijama, strahovima, ali da on nema nikakav problem da dođe 100.000 vojnika NATO-a da okupiraju BiH.

– To može, ali je prije toga neophodno pribaviti saglasnost nadležnih organa, a nadležni organ za to jeste Predsjedništvo. Koliko znam, još sjedim u Predsjedništvu i nikada neću dati saglasnost da bilo čije trupe, ni NATO-ve ni ruske, ovdje dođu – istakao je Dodik.

On je dodao da bi se i u tim uslovima bavili politikom koja je jasna, a to je da se poštuje Ustav, ali da Bakir Izetbegović nema drugog odgovora, pa priziva NATO snage. 

Dodik je opet rekao da je BiH odavno propala zemlja, da se utrkuju iz Evrope i Amerike da nešto saniraju, da probaju nešto da poprave, možda će da zaustave neku malu priču, ali da Bosna ostaje razdijeljena.

On je naveo i da strance baš briga kakvi su odnosi ovdje, kako se živi, jer oni predstavnike naroda na ovim prostorima smatraju nedostojnim da bilo šta sa njima podijele.

– Bakir, umjesto što poziva NATO, mogao bi da razgovara o tome kako je moguće, jer ovako kako on zagovara nije. Nije moguće sa NATO trupama, strancima, visokim predstavnikom koga nema, sudijama Ustavnog suda – istakao je Dodik.

On je dodao da Ustavni sud BiH krši Ustav, da je to inkvizicijski sud i da se što prije treba odreći njihovih usluga i nastaviti se boriti za svoja prava.

Za odlučivanje u Savjetu ministara, Dodik je rekao da se pridržavaju odluke Narodne skupštine Republike Srpske koja je rekla da ono što je vezano za interes Srpske ne bi trebalo da bude sporno.

– Ne bi trebalo da se to čita na način kako to neki čitaju da se sve zaustavi, veoma smo oprezni u vezi sa tim – rekao je Dodik, prenosi Srna.