Dodik poručio: Ko priča o secesiji, to je budalaština

dodik 2
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Lider SNSD-a Milorad Dodik gostovao je u Teleringu na RTRS-u komentirajući poskupljenje goriva, ali i o političkoj situaciji u BiH, te situaciji između Rusije i Ukrajine.

Kako je kazao Bosna i Hercegovina ima dovoljno svojih problema, ne trebaju joj Rusi.

– Ja sam čovjek srpskog naroda i RS. Ja sam s Putinom pričao 20 puta. Bilo je trenutaka kada sam ja njega pokušao da pridobijem – kazao je.

Bez secesije

Dodao je da je Putinu rekao da kada bude “dijelio svijet” da pripaze na RS, Putin se nasmijao na to.

– Stalno slušam priče. Svaki drugi, treći dan slušam neku tajnu priču kao da se mi pripremamo da donesemo odluku o otcjepljenju i da je to meni naložio Putin da ja to uradim. Mislim da je to budalaština. To je sfera fantazije. Ja kažem da u sferi fantazija postoji ta konstrukcija koja ide za tim – rekao je.

ČITAJ JOŠ:  Zvicer tuži medije zbog ljudskih ćevapa

Progovrio je i o pričama koje su se navodno proširile u BiH, o navodnoj secesiji.

– Evo koji je danas datum? Danas smo 23., po nekim pričama trebali da proglasimo nezavisnost. Jel se desilo nešto? Jel imate pokret? Možda je 23., možda sad će 28., ako ni to ne bude možda će za Đurđevdan, možda 6. Ko priča o secesiji – rekao je Dodik.

Vožnja automobilom

Govorio je i o poskupljenju goriva, te o tome da građani koriste automobile stvarajući velike gužve.

ČITAJ JOŠ:  Tabaković o "uvozu glasača" iz RS-a u Srbiju: Dodik vraća uslugu Vučiću za Srebrenicu

Predložio im je da prošetaju ili da koriste javni gradski prijevoz.

– Nisam ja valjda jedini koji ovdje ima oči. Ali ja vidim da je veća gužva, svi su u automobilima, niko nije zaustavio automobil jer je cijena povećana s 2,30 na 3,20 KM. Svi voze automobile i svi se zadnji toga odriču. Ako je to toliki udar, prvo se ugasi motor je li tako? Pa se ne vozi onoliko koliko se vozilo – rekao je.

ČITAJ JOŠ:  Imovina Asima Sarajlića koji se našao na crnoj listi SAD: Audi Q7 od 120.000 KM, apartman na Bjelašnici.. 

Dodaje da ako skinu na rubnim dijelovima, svu naftu će im povući, koju su velikom mukom tražili od ruske kompanije. 

–  Ako bi potrošnja došla iz Srbije i Hrvatske, mi bi izgubili zalihe. Moramo se odnositi odgovorno prema ovome, domaćinski. Svi možemo pomalo ugasiti automobil. Izađite u ovaj grad i vidite ko se vozi gradskim prijevozom, ima li ih? Veoma malo, ima, ali nije to ta vrsta priče – naveo je Dodik.

dodik 4 750x563 1
GODISNJICA
MARKETING