Screenshot 2 78
AUTOR: H.D.
DATUM: lip 28, 2021 @ 8:50
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
FIXGEHALT

Predsjednik Srbije  Aleksandar Vučić izjavio je nakon završetka vojne vježbe “Munjeviti udar 2021” na Pešteru kako će Srbija nastaviti ulagati u svoju vojsku, a vježbi je prisustvovao i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

– Ne zanima nas da ikome prijetimo, ne interesiraju nas sukobi, ratovi, ali nas interesira da uvijek možemo biti u stanju da svoju zemlju i narod odbranimo – kazao je Vučić.

Dodao je kako će Srbija nastaviti ulaganje u svoju vojsku.

– Vidjeli ste najnovije tenkove, naše nove mašine, 11 PASARS-a, pancire. Moramo još da radimo i pojačavamo bespilotne letjelice, naručili smo nove i naručivat ćemo više, a snaga naše vojske bit će drastično uvećana i izmijenjena u narednih devet mjeseci, to pokazuje snagu države – napomenuo je Vučić, javlja RTS.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je kako se Srbija može odbraniti od bilo koga i bilo kakvih zamisli za narušavanje njenog integriteta.

– Mi se radujemo snazi Srbije, to nam je potrebno. Mi uživamo u tome. To izaziva druge da je ponize, ali napori koje smo vidjeli su destimulativni za sve one koji misle da je Srbija lak zalogaj – istakao je Dodik.

LIDER