Portal 072info

Dodik: Protesti u FBiH politički motivisani

imagePredsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su protesti u Federaciji BiH politički motivisani sa ciljem da se obezbijedi promjena političke strukture u BiH. Dodik je rekao da Republika Srpska prati djelovanje i aktivnosti pojedinih grupa koje žele da proteste iz Federacije prenesu i destabilizuju Srpsku.

“Najbolji način da se tome suprostavimo je da u oktobru budu održani fer i pošteni izbori, te da oni koji dobiju izbore preuzmu odgovornost za dalje vođenje Republike Srpske”, izjavio je Dodik u zajedničkoj emisiji Radio Beograda i Radija Republike Srpske.

Dodik je rekao da ne vjeruje u BiH, koja nikada nije ni bila država, ističući da će politički odgovorne elite u Republici Srpskoj pocijeniti kada će biti trenutak za raspisivanje referenduma o statusu Republike Srpske.

“Ključ rješenja za nas ovdje u BiH je samostalnost Republike Srpske, koju ne dozvoljavaju stranci”, istakao je Dodik.

Dodik je rekao da Srpska podržava zahtjeve hrvatskog naroda za trećim entitetom, koji nemaju nikakvih aspiracija prema Republici Srpskoj, zaključujući da će takva podrška izostati ukoliko ti zahtjevi budu išli na štetu Republike Srpske.

Srna

Podijelite članak