Dodik: Sastao bih se sa Izetbegovićem i Čovićem, ali bez stranaca

1629563278 SA KRIVICNE DODIK PKG ADS20210821 164157099 mxf 00 00 52 23 Still001 1200x800 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), kazao je da je spreman da razgovara sa bilo kojim domaćim političarem u BiH, ali bez prisustva stranaca.

Dodik je naglasio da nije tačna tvrdnja lidera SDA Bakira Izetbegovića da je odbio sastanak sa njim.

– Prije dva dana je neko primijetio izjavu Izetbegovića, koji je rekao da je odbio sa mnom neki sastanak. To, naravno, nije tačno. Istina je da je u okviru ambasadora Evropske komisije zatraženo da Izetbegović posreduje i organizuje sastanak mene, Izetbegovića i Čovića – rekao je Dodik novinarima u Novoj Topoli kod Gradiške.

ČITAJ JOŠ:  Analiza IFIMES-a: Putinovci će institucionalno ovladati BiH

On je naveo da pristaje na ovaj sastanak samo pod uslovom da nema nikoga od stranaca i dodao da je vjerovatno Izetbegović odbio taj sastanak.

– Ja nisam zakazivao nikakav sastanak. Ja ne znam šta je Izetbegoviću, mada ne bježim od toga da razgovaramo, ali ne u atmosferi, ne u kapacitetu stranaca koji su ovdje sve svoje pokazali prema Srbima – rekao je Dodik.

Dodik je ukazao da stranci nisu dobronamjerni prema Srbima i RS.

ČITAJ JOŠ:  Procurili navodni mailovi ruskog ideologa Dugina: "Šta možemo očekivati od Dodika? Mnogo."

– Ponašaju se podsmješljivo i ignorišu sve probleme na koje smo ukazivali u vezi sa Ustavnim sudom BiH i visokim predstavnikom. Oni i dalje smatraju da trebaju da upravljaju nama. Ja to odbacujem i zato nisam htio da se u jednom aranžmanu koji kreiraju stranci nađem ni sa kim – naglasio je Dodik.

On je istakao da ne zove na sastanke, ali će prihvatiti svaki poziv Izetbegovića, Čovića i bilo koga od lidera radi razgovora o aktuelnoj situaciji u BiH, ali bez stranaca.

ČITAJ JOŠ:  Dodik kupio špijunsku opremu za više od 7 miliona KM, detalji nabavke su strogo čuvana tajna
GODISNJICA
MARKETING