Dodik se pohvalio: S Putinom sam razgovarao duže od sat vremena

12.03.2023., Park Mladen Stojanovic, Banjaluka (BiH) – Sinoc je u Banjaluci otvoren teniski kompleks na kome ce kroz nekoliko dana biti igran ATP turnir "Srpska open", a svecanosti su prisustvovale brojne visoke zvanice. Prisutnim posjetiocima obratili su se Bojan Vujic, ambasador BiH u SAD i nekadasnji profesionalni tenisac, Milorad Dodik, predsjednik RS, i Drasko Stanivukovic, gradonacelnik Banjaluke. Photo: Dejan Rakita/Pixsell Photo: Dejan Rakita/PIXSELL
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Predsjednik entiteta RS Milorad Dodik održao je konferenciju za novinare na kojoj je govorio o njegovoj posjeti Rusiji. Tom prilikom se pohvalio da je s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom razgovarao duže od sat vremena.

– Razgovarali smo o različitim temama. Bio sam u prilici da Putina upoznam sa dekadentnim ponašanjem Zapada u vezi čovjeka koji nije legalno izabran za visokog predstavnika – rekao je Dodik.

Dodao je da je sa Putinom razgovarao i o tome kako će se Rusija ponašati u pogledu mogućnosti da visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) nametne određena rješenja ovom entitetu u vezi državne imovine.

– Rekao sam da je to za nas zid. Postoje dva puta – jedan je da nestanemo i prestanemo postojati, a drugi je da sačuvamo našu samostalnost. Moram da kažem da je odgovor koji sam dobio zaista ohrabrujući. Putin razumije situaciju i RS neće ostati sama – naglasio je Dodik.

Zaključio je da je Rusija uvijek čula glas koji dolazi iz entiteta RS te je “jasno govorila o zloupotrebama koje čine visoki predstavnici u kontinuitetu”.