dodik
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 1, 2021 @ 12:55
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da on ne razbija, nego spašava ustavnu BiH.

NER FIT

Dodik je rekao da će Republika Srpska zakonom suspendovati 140 nametnutih rješenja i to u roku od dva, tri ili četiri mjeseca da ne bi nastale pravne praznine, dok ova bh. entitet, kako je kazao, ne obezbijedi potrebnu legislativu.

On je naglasio da bi u BiH svima život bio bolji da RS nisu “otimana prava”.

– Pravili su eksperiment, iluziju, zato smo tu gdje jesmo, zaglavljeni – naveo je Dodik.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Prema njegovim riječima, da je postojao čist račun, iskren razgovor, bavili bi se životom, radili konkretne poslove i svima bi bilo bolje, pa i onima koji podmeću providnu bajku da do boljeg života vodi funkcionalna BiH.

U intervjuu za “Politiku” Dodik je rekao da se iz BiH već 30 godina šalje jedino poruka nestabilnosti, umjesto da se svi drže Ustava i da svako radi u skladu sa svojim ingerencijama.

Povodom izvještaja Kristijana Šmita pred Vijećem sigurnosti UN, član Predsjedništva BiH je rekao da je to još jedan apsurd u kojem izvještaj podnesi, kako je rekao, neizabrani diplomata.

– To govori da je svijet u neredu. Mi nećemo srediti svijet, možemo samo da izvlačimo zaključke i da se sagnemo ispod radara, ali da ne dozvolimo da pored nas prođu prilike i da nas zaplaše na osnovu “slave” stečene na ranijoj strogoći – rekao je Dodik.

LIDER