Dodik: Srbi i Hrvati su navodno manjina u BiH, Izetbegović je inscenirao popis

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik dao je intervju za Sputnjik u kojem je, komentarišući mogućnost da mu bude zabranjeno da se kandiduje na predstojećim Općim izborima, rekao da “kada nestane logika, nastaje Bosna i Hercegovina i da je to citat koji najbolje opisuje svaku pojavu u BiH”.

– Ja sam čovjek koji nema nijednu sudsku presudu, protiv koga se ne vode nikakvi ozbiljni procesi, koji se apsolutno nije ogriješio o postojeće pravo. Borim se za slovo Dejtonskog sporazuma, a oni mi kažu da rušim Dejtonski sporazum – rekao je Dodik.

Dobija izbore od 2006.

Kazao je kako od 2006. godine dobija sve izbore.

– E sad, ne znaju šta sa mnom da rade. 

Sprovode ankete po kojima stojim dobro, da je Dodik, gdje god se pojavi pobjednik, da je SNSD najozbiljnija partija u RS, da se ne rasipa, već da se ukrupnjava, da ima podršku, da je sada na 34 posto podrške, a do izbora će se rejting povećati. I sada hoćete da kaznite mene i Čovića i dva od tri naroda – kazao je Dodik, u intervjuu za Sputnjik.

Copy

Nema sankcija za Rusiju

Kako je rekao, “s druge strane se podržavaju one snage koje krše Dejtonski sporazum”.

– SDA je jedina partija u BiH koja ima antidejtonski program, napisan, usvojen na kongresu. To nije problem. Bakir Izetbegović kaže da ne može da dozvoli da Srbi i Hrvati odlučuju u BiH jer su navodno manjina, a on je ukrao i inscenirao popis. I to niko neće da raščisti, samo se akumulira.

Zato je najvažnije, istakao je, da se očuva stabilnost i mir, a to znači da nema sankcija za Rusiju, da se čuva homogenizacija Srba u RS oko programa koji garantuje stabilnost i mir i da se “pokušaju vratiti nadležnosti koje po Ustavu pripadaju – izjavio je Dodik, između ostalog, za Sputnjik.

Prethodni članakPorodila se pjevačica Rijana: Na svijet donijela dječaka
Sljedeći članakMuškarac pozvao inspekciju jer su mu kafu naplatili 2 eura. Dobili su paprenu kaznu