Dodik tvrdi da će biti obezbijeđeno finansiranje Općih izbora 

milorad dodik pixsell 1

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas tokom obraćanja medijima u Mahovljanima kod Laktaša, da će finansiranje Općih izbora u BiH biti osigurano.

“Ponudio sam da Republika Srpska i FBiH plate svoj dio i ne znam u čemu je problem. Mogu biti date i pozajmice i kada BiH bude imala usvojen budžet vratiće 12 miliona KM potrebnih za finansiranje izbora”, kazao je Dodik.

On je ponovio svoj stav da BiH nije “normalna zemlja” te kako se ne smije imati iluzija da će rješavanjem pitanja izbora svi problemi biti otklonjeni.

“Intervencionizam stranaca je neprihvatljiv i ulazi u sve pore odlučivanja. Šta imaju ambasade s tim šta je Vijeće ministara usvojilo. Ko su oni da se referišu o tome”, upitao je Dodik.

Dodik je podsjetio javnost da je ministrica vanjskih poslova Velike Britanije Liz Truss istakla da oni dolaze u BiH kako bi ostali dugo, te da je on upitao ko ih je zvao, na što je ona reagirala ljutitim napuštanjem sastanka.

“Kao zalažu se za neku BiH. Za koju BiH se zalažu, za onu koja će biti ponižena i potlačena. Srbi nisu za takvo nešto jer su uvijek stajali pred najvećim imperijama i nismo podanici kao muslimani”, rekao je Dodik.

Klix.ba