Dodik: U Srebrenici je počinjen ogroman zločin, Srbi su se ponijeli kukavički!

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, izjavio je da zločin u Srebrenici nije bio borba za srpstvo, nego najveći udarac srpstvu i kukavičluk, dodajući da “nam treba istina koju će svi prihvatiti”. Uoči obilježavanja 20. godišnjice Srebrenice, Dodik je za “Politiku” rekao da institucije RS nisu krile nijednog zločinca i da mu je žao svih onih koji su stradali.

– To je ogroman zločin, koji je napravio i ogromnu političku smetnju. To pokazuje i ova propaganda koja pokušava stvoriti sliku da su svi Srbi potencijalne ubice u Srebrenici. Srbi nikada u prošlosti nisu pravili nedjela, naprotiv, ponašali su se viteški, a ne kukavički, kako su se ponijeli u Srebrenici – istakao je Dodik.

ČITAJ JOŠ:  Ispraćeni maturanti Ekonomske škole (FOTO)

Prema njegovim riječima, Srebrenica traži “jedan novi pristup i novo ispitivanje realnosti, koju bi svi prihvatili”. – Mi želimo istinu o tome, moglo bi se to postići kroz novu međunarodnu komisiju koja, kakve god podatke da – mi smo spremni da ih prihvatimo – poručio je Dodik. Govoreći o sadašnjim odnosima u BiH, Dodik je podsjetio da njegov Savez nezavisnih socijaldemokrata nije dio vlasti na nivou BiH i da će se “baviti vlastitim politikama na nivou RS, budno prateći šta se dešava na nivou BiH.

ČITAJ JOŠ:  Željezari Zenica isključena struja, posljedice trpe i zakupci industrijskih hala

– Ništa što nije u skladu s Ustavom – neće proći, nijedna odluka. Bolje da ne pokušavaju, jer imamo mehanizme da to zaustavimo – poručio je on u intervjuu naslovljenom sa “Za nas je BiH nepotrebno mjesto”. Dodik je ponovio da je BiH neodrživa zemlja, “što potvrđuje i to što konglomeracija koja se skupila u Sarajevu već gotovo sedam mjeseci ne može da formira vlast”.

– Nemam vremena za neuspješne politike. Izvolite, formirajte vlast, naša poruka koju smo rekli jasno jeste da u obzir dolazi sve što je po Ustavu, ono što nije – bolje da ne pokušavaju – zaključio je Dodik za “Politiku”

ČITAJ JOŠ:  Trećina mladih u BiH napušta školovanje

avaz.ba

GODISNJICA
MARKETING