Dodik uoči glasanja o akcizama: Veće su gužve, niko ne gasi auto jer je gorivo 3 KM

dodik
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik sinoć je gostovao u emisiji Telering. Dodik je govorio o brojnim temama, a između ostalog se dotakao i poskupljenja goriva te opcije ukidanja akciza na gorivo.

“Slušajte, nisam ja valjda jedini koji ovdje ima oči. Ali ja vidim da je veća gužva, svi su u automobilima, niko nije zaustavio automobil jer je cijena povećana s 2,30 na 3,20 KM. Svi voze automobile i svi se zadnji toga odriču. Ako je to toliki udar, prvo se ugasi motor je li tako? Pa se ne vozi onoliko koliko se vozilo. Danas ne možete da uđete ni u jedan naš grad i izađete”, rekao je.

Dodik je upozorio da bi se ubrzo izgubile zalihe nafte ukoliko bi se ukinule akcize u BiH.

“Ako skinemo (akcize) na rubnim dijelovima, svu naftu će nam povući, koju smo velikom mukom tražili od ruske kompanije. Ako bi potrošnja došla iz Srbije i Hrvatske, mi bi izgubili zalihe. Moramo se odnositi odgovorno prema oovome, domaćinski, a ne da idemo kako skače opozicija”, kazao je.

Dodik je za kraj poručio građanima da ugase automobile i da ne jadikuju.

“Svi možemo pomalo ugasiti automobil. Izađite u ovaj grad (Banja Luka) i vidite ko se vozi gradskim prevozom, ima li ih? Veoma malo, ima, ali nije to ta vrsta priče. Ja kad sam išao u srednju školu morao sam propustiti lokal, kako smo ih zvali, jer ima previše ljudi. Sada u oba smjera Banje Luke, četiri trake su prepune. Ne tvrdim da to ne treba, ali nemoj da jadikujete. Naša priča je da osiguramo dovoljno nafte i naftnih derivata i to radimo”, poručio je Dodik.

Raport.ba

0B2B32CF 83AA 4358 AAC0 827D5D86B2C6