Dodik: Želim svima sretan Prvi maj, profesionalni uspjeh i ličnu sreću

dodik
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je svim građanima, radnicima i sindikatima 1. maj – Međunarodni praznik rada, istakavši da sve institucije treba da budu maksimalno posvećen zaštiti radničkih prava i unapređenju položaja svih radnika.

– Svi zajedno moramo da radimo u interesu radnika i njihovih prava. Smanjenje nezaposlenosti, otvaranje preduzeća i novih radnih mjesta, sprečavanje odlaska mladih moraju da budu osnovni zadaci svih institucija – kazao je Dodik.

Ističe da je ponosan zbog činjenice da je Republika Srpska uspjela da zaštiti radnike i njihova prava, te obezbijedila skoro povećanje plata i u ovim teškim i izazovnim vremenima kada se cijeli svijet suočava sa pandemijom i njenim posljedica po ekonomiju.

– Naš zadatak i u predstojećem periodu biće da sačuvamo postojeća radna mjesta i otvaramo nova, da zapošljavamo mlade ljude, stručnjake. Ne smijemo stati u borbi protiv pandemije i posljedica koje ona nosi, već moramo nastaviti dalje jedinstveni i jaki – naglasio je Dodik.

Poželio je svima profesionalni uspjeh, ličnu sreću, sretne predstojeće praznike.

– Želim svima sretan Prvi maj, profesionalni uspjeh i ličnu sreću, i da predstojeće praznike proslavite u krugu najbližih da bi sačuvali svoje i zdravlje svojih najbližih – naglasio je Dodik.