Dodikova rasipnica: Cvijanović na svojih 16 savjetnika “skršila” stotine hiljada maraka

c89c806f8ee9f9ee5220dade9600be26
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Predsjednica bh. entiteta Republika Srpska Željka Cvijanović ima 16 savjetnika koji su u prošloj godini koštali entitetski budžet stotine hiljada maraka, vidljivo je iz revizorskog izvještaja.

Glavna služba za reviziju javnog sektora Republike Srpske provela je finansijsku reviziju Službe predsjednika RS-a za 2021. godinu.

Revizori su konstatovali da su na kraju prošle godine, pored predsjednice i dva potpredsjednika, u Službi predsjednika bila angažovana 84 izvršioca.

ČITAJ JOŠ:  Bivši austrijski kancelar Sebastian Kurz postao otac

Ukupno je 18 postavljenih lica, odnosno šef kabineta, generalni sekretar i 16 savjetnika, dok je 65 zaposlenih lica na osnovu ugovora o radu (56 na neodređeno i devet na određeno vrijeme), kao i jedan pripravnik.

– Savjetnici su angažovani na osnovu odluka o postavljenju od kojih je šest u radnom odnosu na određeno vrijeme do isteka mandata predsjednika Republike Srpske i 10 bez zasnivanja radnog odnosa, odnosno osam po odluci sa funkcionalnim dodatkom, a dva su radila bez naknade – naveli su revizori.

ČITAJ JOŠ:  Željka Cvijanović u SAD-u, prvi put nakon sankcija Dodiku

Kolika su tačno izdvajanja za šest savjetnika, koji su u radnom odnosu, nije navedeno.

Ono što je vidljivo je da su samo naknade za funkcionalni dodatak, za osam savjetnika Cvijanovićeve, koštale Budžet 193.827 KM. Ako se uzme u obzir još šest savjetnika koji su u radnom odnosu, može se zaključiti da su izdvajanja za savjetnike mnogo veća.

Ukupni rashodi za lična primanja zaposlenih u Službi predsjednika RS iskazani su u iznosu od 2.598.299 KM, objavio je Capital.

ČITAJ JOŠ:  DRAMA U ZENICI: "Papirna" u požaru, stradalo deset stanova (VIDEO)
GODISNJICA
MARKETING