Portal 072info

Dogovori o projektima javno-privatnog partnerstva u ZDK

Delegacija njemačka korporacije “D.Med Healthcare AG”, u kojoj su bili direktor Sven-Axel Krentorz, regionalni direktor za istočnu Evropu Medin Okić i stručni savjetnik Adnan Delić, posjetila je Vladu ZDK i sastala se sa premijerom Miralemom Galijaševićem i saradnicima. Razgovarano je o investiranju u oblasti intenzivne-interventne kardiologije u skladu sa Zakonom o javno-privatnom partnerstvu ZDK.

Premijer Galijašević je izrazio zadovoljstvo ponuđenim projektom i mogućom saradnjom jer je Zeničko-dobojski kanton lider na području FBiH u regulisanju javno-privatnog partnerstva. ZDK je prvi donio zakon i podzakonske akte iz ove oblasti, tako da je ovaj kanton u ovom trenutku spreman za implementaciju projekta javno privatnog partnerstva.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Predstavnici najveće medicinske ustanove Kantonalne bolnice Zenica iskazali su također spremnost i interes da učestvuje u ponuđenom projektu, koji će kada bude realiziran dugoročno koristiti svim pacijentima sa područja kantona. Tokom sastanka su precizirane naredne aktivnosti, kao i nosioci aktivnosti za realizaciju ponuđenog projekta.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME