DOK SU DRUGI KLUBOVI IZVIŽDANI: Zenički PK ‘Iskre’ kupi zlatne medalje širom BiH i regije (FOTO)

DOK SU DRUGI KLUBOVI IZVIŽDANI: Zenički PK ‘Iskre’ kupi zlatne medalje širom BiH i regije (FOTO)

IMG_2824

Plesni klub Iskre iz Zenice osnovan je 2007. godine i to zahvaljujući Belmi Sarvan, a koja se prije nego je odlučila osnovati svoj klub potkovala znanjem iz modernih plesova. Ova talentovana Zeničanka još od svoje pete godine počela je sa latinoameričkim plesovima, a zatim nastavila sa modernim plesovima, počevši od hip hopa, show dance-a… Kako i sama kaže, inspiraciju je dobila uvidjevši da djeca imaju previše slobodnog vremena a koje bi trebalo upražnjavati što pozitivnije i aktivnije. Plesni klub Iskre od svog postojanja pa do danas napravio je veliki napredak samim tim što se brojnost članova povećala, te sada imaju grupu uzrasta od tri do sedam godina-takozvane pčelice, grupu djeca I i djeca II, te juniore i odrasle.

Grupa najmlađe djece bazirana je na glumi, plesu, igri i razvijanju fizičkih aktivnosti, dok su ostale grupe usmjerene na razvijanje što bolje kondicije a što ostvaruju konstantnim treninzima te psihofizičkom pripremom za izazove poput takmičenja na koja stalno odlaze. Od početka svog egzistiranja nižu uspjehe što potvrđuje i podatak da su državni prvaci iz godine u godine kako u modernim plesovima, tako i u produkcijskim natjecanjima.

DOK JE PK STARS IZVIŽDAN U GRADSKOJ ARENI, ISKRE BRILJIRALE I OSVOJILE SRCA PREPUNE ARENE

Na nedavno održanom koncertu Amara Gileta Jašarspahića gdje su prije oficijelnog programa nastupili PK Stars iz Zenice, a koji je naišao na negativne ovacije i bili su izviždani, PK Iskre uistinu je briljirao i još jednom opravdao zašto su najuspješniji zenički plesni klub. Valja istaći da su i u februaru na humanitarnom koncertu ‘Od srca, srcu’ koji se također održao u Gradskoj areni, podjednako kao 21. decembra oduševili prepunu arenu a važno je istaći da su oba puta bili pozvani od strane organizatora zahvaljujući rezultatima koje postižu i plesnim tačkama koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

NA TAKMIČENJU U CRNOJ GORI OSVOJILI PRVO MJESTO

Ističu kako imaju divnu saradnju sa klubovima iz drugih država, te su bili počašćeni odlaskom u Crnu Goru gdje su osvojili prvo mjesto, zatim drugo i treće mjesto u solo kategorijama, te su bili drugi u formacijama.

U jakoj konkurenciji izborili su skoro sva prva mjesta, a u Zenicu su se vratili sa zlatnim peharom i medaljama koje su donijele najmlađe članice ovog kluba i to Hana Zulum, Džejla Dautbegović, Lana Stanković, Farah Burić, Matea Bohinić i Amna Bajrić. Mlade članice ‘Iskri’ svojim plesom predstavile su novogodišnju priču a kojom su sve prisutne fascinirale, što je na kraju za rezultat i donijelo zasluženu pobjedu. Također, u kategoriji junior formacija na drugom mjestu našla se upravo formacija plesnog kluba Iskre, čime se i sama trenerica sa razlogom ponosi budući da su kako kaže za ovo takmičenje izdvojili dosta truda i vremena.

“Najdraže od svega bilo je družiti sa svim takmičarima i sa njima provesti pet nezaboravnih dana. U klubu vlada obiteljska atmosfera, i jedino i isključivo ljubav, jer bez ljubavi i jake volje nema ni dobrih rezultata” – ističe Belma Sarvan.

JEDNI OD RIJETKIH KLUBOVA KOJI SU POZVANI NA INTERNACIONALNO TAKMIČENJE U SRBIJU

Ovaj klub naporno radi već nekoliko godina i za sada su ostvarili samo najbolje rezultate, dok im se uskoro sprema i naredno takmičenje u Srbiji gdje, kako ističe Belma Sarvan, očekuju da će grad Zenicu predstaviti kao i do sada, samo u najboljem svjetlu.

Na internacionalnom nivou ubjedljivo su među najboljim uprkos jakoj konkurenciji, a u grad Zenicu su unijeli jedan sasvim novi hobi koji iz godine u godinu i zahvaljujući uspjesima koje konstantno nižu prelazi u ozbiljno bavljenje plesa koje će za rezultat donijeti velike plesače kojima će se ponositi kako grad Zenica tako i naša država. 

[flagallery gid=151]

Magazin Express/072info

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE