Portal 072info

Dok je ležao paraliziran, čuo ljekare kako pričaju s njegovom porodicom o donaciji organa

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

2jimi fNakon što je doživio moždani udar, ležao je u bolničkoj sobi paraliziran. Kako sam kaže, “radili” su mu samo oči i uši. Nije mogao govoriti niti se pomjerati. Njegova porodica došla se oprostiti s njim, a onda je čuo ljekara… Mislio je da ga čeka užas, nije mogao ništa učiniti.

Pacijent koji je nakon moždanog udara ležao paraliziran u bolnici slušao je priču koju je doživio kao horor. Naime, ljekari su raspravljali o donaciji organa s njegovom porodicom, govoreći im kako neće preživjeti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Jimi Fritzie (43) je čuo svaku riječ, ali nije mogao prosvjedovati jer nije mogao pričati.

Njegova porodica došla se posljednji put oprostiti jer su ljekari rekli da nema nade da će preživjeti. Dok su stojali uz njegov krevet, ljekari su porodicu pitali o mogućnosti doniranja organa, ne shvatajući da bi Jimi mogao čuti njihov razgovor.

Jimi se oporavio nakon što je njegova porodica tražila mišljenje drugog ljekara.

Jimi je pokrenuo tužbu protiv ljekara zbog kršenja pravila jer su raspravljali o donaciji organa prije nego je pacijentov mozak mrtav, izvještava The Local.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pacijent je pretrpio krvarenje na mozgu u Geteborgu prije dvije godine. Moja djevojka je primijetila, bio sam žarko crven u licu, a ona je medicinska sestra, pa je moje dišne puteve održala otvorenim.

-Samo su mi oči i uši radili. Ljekari su mojoj djevojci rekli da nema nade.

Ali tri dana kasnije, ljekarka koja se vratila s godišnjeg odmora, dala je pozitivnije prognoze.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

-Pogledala je moje nalaze i rekla da ne izgledaju previše loše. Rekla je osoblju da mi daju lijekove kako bi se smanjila oteklina na mozgu.

Prošlo je više od tri sedmice dok je ponovo mogao komunicirati s porodicom, a više od dvije godine je trebalo da se oporavi i poduzme mjere protiv bolnice.

doznajemo.com/Z.D

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME