Dok ruski turisti plaču i bježe sa Krima, Ukrajinci im se smiju: “Vrući ljetni odmor”

04.11.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Jutros, kao i prethodnih dana ispred Domova zdravlja u Sarajevu, veliki su redovi za testiranje na virus Covid-19.rPhoto: Armin Durgut/PIXSELL
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Ukrajina se snimkom narugala ruskim turistima koji ljetuju na Krimu. Satirični video objavilo je ukrajinsko ministarstvo odbrane, a odnosi se na eksploziju u ruskoj bazi Saki na Krimu.

U eksploziji je, podsjetimo, uništeno više ruskih aviona. Rusija je rekla da se radi o eksploziji streljiva, ali nije navela koji je uzrok eksplozije. Nisu potvrdili nikakve gubitke. S druge strane, Ukrajina nije preuzela odgovornost za napad.

ČITAJ JOŠ:  Ne može ni selfie: Ova zemlja zabranjuje upotrebu mobitela tokom vožnje

“Mislim da su ruski vojnici u ovoj zračnoj bazi prekršili svoje vrlo jednostavno poznato pravilo: ne pušite na opasnim mjestima”, rekao je Oleksij Reznikov, ukrajinski ministar odbrane.

Upravo na tom tragu je i ukrajinska objava.

“Osim ako ne žele neugodno vrući ljetni odmor, našim cijenjenim ruskim gostima savjetujemo da ne posjećuju ukrajinski Krim. Jer ih nikakva količina kreme za sunčanje neće zaštititi od opasnih učinaka pušenja u nedopuštenim prostorima”, napisali su Ukrajinci na Twitteru uz snimku.

GODISNJICA
MARKETING