Dok se bore da prežive, ugostitelji šalju besplatne obroke medicinarima u Covid ambulantama

files cache obroci0611 620x300 1

Pripremljeni su u Maloj stanici, a dostavili su ih, takođe besplatno, dostavljači iz Cegera. Danas obroke priprema priprema “Le coqa”, sutra hotel “Mariott”, u nedjelju iz vinski bar “Provence”…

Ideja o besplatnim obrocima za medicinare potekla je iz Udruženja poslodavaca u turizmu i ugostiteljstvu HoReCa RS. 


Kako za Buku kaže Zlatan Tatić, predsjednik Upravnog odbora Udruženja, vrlo dobro znaju da je ogromno opterećenje na zdravstvenim radnicima, te su svojim gestom htjeli da pokažu da su dio rješenja, a ne dio problema.

“Juče su se naši medicinari jako obradovali, jer hranu kupuju uglavnom u pekarama, moraju skinuti svoja odjela, otići van radnog mjesta, čekati u redu, jesti, obući ponovo odjelo i nastaviti posao.  Nadalje mnogi zbog takve komplikovane procedure, odlažu svoj obrok, a pri tom rade iscrpljujući posao, treba im i snaga i koncentarcija, ali i razumjevanje svih nas. Znamo sve ovo i iz prve ruke jer je dosta članovi našeg udruženja bilo oboljelo, neki su se i liječili u bolnici i vidjeli da ljudi bukvalno nemaju ni gdje, ni kada jesti. Mi smo jedan lanac, jedni bez drugih ne možemo”, istakao je Tatić.  

Brojni su banjalučki ugostiteljski objekti podržali ovu akciju poput kafe bara Nest, restorana Terzo, Dionis, picerije Impero Romano, “Kodiak”, fast fooda “Pet plus”, a spisak se od jutros još proširio.

Copy

Kako kaže Tatić dobili su pozive i iz Gradiške, gdje se nekoliko restorana takođe želi udružiti i početi dostavljati besplatne obroke medicinarima u gradiškoj Covid ambulanti. 

“Ja se iskreno nadam da će se ova aktivnost proširiti po cijeloj Republici Srpskoj. Takođe našim primjerom želimo pokazati i koliko je važno društveno odgovorno ponašanje svakog pojedinca. Samo na taj način možemo pomoći jedni drugima i stvoriti neko bolju sredinu i društvo za sve nas. Jer svi znate da ni samnim ugostiteljima danas nije lako, da je poslovanje mnogi ugroženo, ali uvijek postoje oni, kojima je daleko teže. I na njih treba da mislimo svi i pomognemo koliko smo u mogućnosti ”, ističe Tatić.

6yka.com

Prethodni članakDžeko pozitivan na koronavirus
Sljedeći članakUIO BiH: Ponovo pad prihoda, poreza prikpljeno manje za 667 miliona KM