Dok se borimo napraviti sportiste, jedna sekunda i neodgovornost druge strane ugase život

IMRAN PAŠALIĆ
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Zenica je okovana tugom nakon informacije da je u nesreći koja se dogodila jutros na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno smrtno stradao dječak iz Zenice, a dvije djevojčice su povrijeđene, ranije je objavio portal “072info”: 

– Nesreća se dogodila oko 05:55 sati na magistralnom putu u blizini vatrogasnog doma Novi Travnik u kojoj su učestvovala dva putnička vozila, Audi i Pežo (Peugeot). 

Vozač Audija i jedan putnik su zadobili teže tjelesne povrede, dok su u Pežou vozač i dvije putnice zadobile tjelesne povrede, a jedna osoba je smrtno stradala – rekao je Hasan Hodžić, portparol MUP-a SBK.

Kako saznaje “072info”, u nesreći su stradali članovi TKD kluba “Zenica”, koji su krenuli na takmičenje u Posušje. 

Nažalost, smrtno je stradao 14-godišnji Zeničanin Imran Pašalić, član TKD kluba “Zenica”, a dvije djevojčice, sestre, su povrijeđene. 

Stradali Zeničanin bio je perspektivni sportista, osvajač je brojnih medalja. Nažalost, njegov život jutros je ugašen. 

Zbog ove tragedije, oglasili su se i iz Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine.

– Sve aktivnosti Taekwondo saveza BIH planirane za sutra se odgađaju do daljnjeg. Okupljanje reprezentacije i polaganje crnih pojaseva – napisali su. 

Povodom ove tragedije oglasio se i Belmin Osmanbegović iz Taekwondo kluba “Fenix” iz Visokog.

Svjedoci smo još jedne saobraćajne nesreće čiji je uzrok alkohol. Ovaj put, dijete – SPORTISTA je izgubilo život, a naše sportske kolege su teško povrijeđene. 

Saobraćajna nesreća se desila jutros u Novom Travniku dok su naše kolege iz prijateljskog kluba putovale na takmičenje. 

Dok se mi borimo da napravimo sportiste, dok sa njima provodimo svaki dan u sportskoj sali, jedna sekunda i tolika neodgovornost druge strane ugase život! 

Da dragi Allah podari sabura roditeljima u ovim najtežim momentima, a dječaku želimo najljepše mjesto na Onom svijetu! Dragog Allaha molimo da podari snage našim prijateljima koji su povrijeđeni u nesreći, a klubu snage da ovo teško iskušenje podnese! – napisao je Belmin Osmanbegović.