Dok slike unakaženih lica obilaze svijet, White pravda novi sport: To su samo tri udarca

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Prvi čovjek UFC-a Dana White našao se pod žestokim kritikama zbog svog novog sportskog projekta, lige u kojoj se sudionici takmiče u šamarima.

Iako su ovakva takmičenja postojala i ranije, Dana White je ove sedmice pokrenuo Power Slap League i borbe šamara podigao na znatno viši nivo. Sport je bio popularniji nikada ranije, a organizator je pod sve većim pritiskom i prijetnjama.

Razlog je to što svijet obilaze scene brutalnosti u kojima brojni takmičari gube svijest te iz “ringa” izlaze unakaženog lica.

Mnogi mediji prozvali su Whitea poručivši da je ovaj sport ekstremno opasan, a to je izazvalo još žustriju reakciju organizatora koji je gostovao u emisiji Just the Fights. White je poručio da se u ovom sportu borci susreću sa znatno manje udaraca nego u drugim borilačkim sportovima.

“Trošimo veliki novac kako bismo osigurali da imamo dvije zdrave i spremne osobe unutra te odgovarajuću medicinsku skrb tokom i nakon borbe. Ovo su stvari o kojima treba educirati ljude, baš kao što smo educirali i o mješovitim borilačkim vještinama”, rekao je White.

Nakon toga, nastavio je braniti ovaj sport, pa je dao i hit komentar kojeg su prenijeli brojni svjetski mediji. Ističe da se dobije “samo” tri do pet šamara po borbi.

“Ovdje takmičari dobiju svega tri do pet šamara. Borci u boksu primaju 300-400 udaraca po borbi. Ako vam se j….. ne sviđa, nemojte to gledati. Niko vas ne tjera, gledajte ‘The Voice’ ako vam se gadi”, zaključio je.

White i njegov tim dobili su odobrenje za formiranje lige krajem prošle godine od Državne atletske komisije Nevade (NSAC) te se nadaju da će ovaj sport postati sljedeća velika stvar.

Klix