Dok testiraju filtere Zeničani udišu prašinu iz dimnjaka ArcelorMittala

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Velike emisije prašine ispuštene su danas iz dimnjaka zeničkog ArcelorMittala. Dok su građani u čudu gledali smeđi dim iz dimnjaka, iz ove kompanije su kazali da su testirali filter na Aglomeraciji. Događaj je zabilježen oko 14 sati, a brojni građani Zenice su bez komentara posmatrali dim koji je izlazio iz dimnjaka ArcelorMittala Zenica ne znajući o čemu se radi s obzirom da su rijetke ovakve emisije.

Iz ArcelorMittala Zenica su kazali da je izvršeno testiranje Drugog hibridnog filtera na pogonu Aglomeracije.

ČITAJ JOŠ:  Nostalgičari iz tuđine: Zašto se dijasporac i kod kuće druži samo sa dijasporcima?!

“Obavještavamo građane da smo danas, 7. novembra 2019. imali prvo testiranje Drugog hibridnog filtera na Aglomeraciji. Unaprijed se zahvaljujemo svima na razumijevanju i strpljenju u slučaju povećanih vidljivih emisija prašine sa dimnjaka, koje su posljedica aktivnosti testiranja novog filtera. Za narednu sedmicu, 14. novembra 2019. su planirane prve vruće probe, što znači da smo u završnoj fazi pripreme filtera za puštanje u rad. Radujemo se što ćemo uskoro eliminirati crveni dim sa drugog dimnjaka Aglomeracije”, poručili su iz kompanije ArcelorMittal.

ČITAJ JOŠ:  Na području Federacije BiH 55 saobraćajnih nesreća, 14 osoba lakše povrijeđeno

E.M/Klix.ba

GODISNJICA
MARKETING