Dok vodi Rukometni savez BiH, djecu iz RS-a poziva da igraju za Srbiju

Screenshot 1 112
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Predsjednik Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine u ostavci Marinko Umičević danas je dao skandaloznu izjavu na prijemu kod gradonačelnika Loznice Vidoje Petrovića.

Naime, Umičević je u Loznicu došao u delegaciji kao predsjednik Rukometnog saveza RS-a povodom petog svesrpskog rukometnog kupa koji se održava u ovom srbijanskom gradu.

“Kad god dođem u Srbiju osjećamo se kao kod kuće, a Srbija je naš dom. Nikad nisam krio da talentovani klinci iz RS-a treba da igraju za reprezentaciju Srbije. Veliko hvala gradonačelniku Loznice za sve što je uradio da se Kup Svesrpske održava u ovom gradu”, istakao je Umičević koji tako priznaje kako mu je interes da djecu iz države u kojoj je funkcioner šalje da igraju za drugu zemlju.

Podsjetimo, Umičević je još u augustu podnio ostavku na mjesto prvog čovjeka Rukometnog saveza BiH nakon što su BH Fanaticosi uoči utakmice protiv Austrije u Bugojnu uputili oštru poruku.

Uz objavu na društvenim mrežama, BH Fanaticosi su tada u dvorani u Bugojnu izvjesili transparent s natpisom “Prvo Bosna pa sve ostalo! Neka ti je jasno Marinko!” nakon što su se osjetili dužnim da reaguju na, kako ističu, nebulozne izjave Marinka Umičevića o tome kako je “jedna susjedna država njegova reprezentacija dok istovremeno obnaša funkciju u Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine.”

Međutim, ostavka još nije formalno pravno prihvaćena jer se čeka skupština Rukometnog saveza BiH. Umičević je i član Upravnog odbora RS BiH zajedno s još 11 članova ovog krovnog organa bh. rukometa.

Postavlja se pitanje kako naš sport i rukomet mogu napredovati ako se zna da su ovakvi ljudi poput Umičevića predvodili, predvode ili će predvoditi krovne sprotske saveze naše države.