Portal 072info

DOKAZANO: Muškarci gube razum za ženama koje imaju ovakvu građu

Škotski istraživači su zaključili da su muškarci zadovoljniji u krevetu i postoji manje vjerovatnoća da će patiti od erektilne disfunkcije ako im partnerice imaju uži struk. Evo žašto je to tako.

Muškarcima su žene s užim strukom fizički privlačnije, što su pokazala i ranija istraživanja. Naučnici su utvrdili da je uzrok tome evolucijske prirode, jer smo “programirani” da gojaznije ljude povezujemo s većim rizikom od zdravstvenih oboljenja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako bi pronašli povezanost između ženskog struka, seksualne privlačnosti i općeg seksualnog zadovoljstva njihovih partnera, škotski naučnici sproveli su istraživanje u kom je učestvovalo 700 muškaraca između 35 i 65 godina.

Zaključeno je da su najmanje seksualnih problema imali mlađi muškarci. Oni su imali mlađe partnerice koje su imale uži struk.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Stjuart Brodi, profesor psihologije i vođa istraživačkog tima kaže da je značajno što su žene sa užim strukom smatrane privlačnijim u svim mjerenjima seksualnih funkcija, nezavisno od starosti oba partnera.

Dva moguća razloga zašto su žene sa uskim strukom privlačnije muškarcima. Prvi je da salo na stomaku kod samih žena smanjuje seksualnu želju na hormonskom nivou, a drugi je što su muškarcima vitkije žene jednostavno privlačnije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Najzanimljivije objašnjenje je što su mršavije žene u prosjeku muškarcima seksualno privlačnije, što rezultira češćim seksom, jačim erekcijama i većim zadovoljstvom.

To ne čudi s obzirom na pritisak evolucione selekcije, jer se akumulacija viška masnoće, pogotovo oko stomaka, povezuje sa povećanim rizikom od metaboličkih, srčanih i malignih bolesti, objašnjavaju naučnici.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Oni su istakli i da je obim struka često bolji pokazatelj zdravlja od indeksa tjelesne mase, naročito kad su u pitanju srčane bolesti kod žena.

Ali, nisu samo žene te koje moraju da vode računa o obimu struka. I muškarci moraju da paze, jer kako su naučnici primijetili, što je obim struka muškarca veći, manji je nivo seksualnog zadovoljstva.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME