Dokle je došla istraga o devastaciji Partizanskog groblja?

15.06.2022., Mostar, Bosna i Hercegovina - Partizansko spomen groblje ponovno je na meti vandala. Ovog puta devastirano je kao nikad prije, te je unistena gotovo svaka ploca koja se nalazila na spomen groblju. Photo: Denis Kapetanovic/PIXSELL
Podijelite vijest

Udruženje antifašista i boraca NOR-a (UABNOR) Mostar podsjetilo je da je prošlo dva mjeseca od devastacije Partizanskog groblja u Mostaru, a da još nema nikakvih informacija o rezultatima istrage.

„Nismo i ne možemo biti zadovoljni priopćenjem da je istraga u toku i da je tužiteljstvo formiralo predmet. Građani imaju pravo znati dokle se došlo, jer rušilački pohodi na ovaj spomenik traju punih 30 godina i kontinuirano je istraga u toku. Tim više što je nakon posljednjeg rušilačkog pohoda ministar unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona u izjavi danoj medijima rekao da policija uvijek otkrije počinitelje, a da to zapne u daljnjoj proceduri. Zapravo je lopticu prebacio na nadležno tužiteljstvo”, priopćeno je iz UABNOR-a.

ČITAJ JOŠ:  Saobraćajna nesreća u BiH, povrijeđene najmanje dvije osobe

Iz te udruge pozvali su policiju da informira javnost dokle se stiglo s istragom jer, kako se navodi, stanje šutnje unosi nemir i stvara atmosferu nepovjerenja u gradu.


Podijelite vijest