441C1496 C68D 4A0E 9FCD 149E2F2D2CD3
AUTOR: K.H.
DATUM: stu 17, 2021 @ 23:10
KATEGORIJA: Regija / Sport
FIXGEHALT

Još vijek je neizvijesno da li će Novak Đoković nastupiti na Australian Openu, a najbolji teniser svijeta je ponovio još jednom svoj stav o obaveznoj vakcinaciji, što je uslov za igranje na prvom grand Slamu sezone.

NER FIT

Čak je i Nick Kyrgios, koji u prošlosti nije imao lijepe riječi za Đokovića, stao u njegovu zaštitu i poručio kako niko nema pravo ucjenjivati tenisere nastupom na Australian Openu vakcinacijom.

“Ja sam primio obje doze, ali mislim da nije ispravno tjerati nekoga da se vakciniše i na taj način ga ucjenjivati nastupom na turniru”, rekao je Kyrgios.

Đokoviću je danas prenesena ta izjava, a najbolji teniser svijeta je bio ugodno iznenađen.

Tekst se nastavlja nakon reklame

“Nisam očekivao to od njega s obzirom na to kakav je stav imao o meni posljednjih godina. Slažem se sa njegovim mišljenjem. Svako ima pravo i slobodu da izabere što god hoće, nije bitno jesam li to ja ili neko drugi. Nije ni bitno je li u pitanju vakcinacija, što je sada slučaj, ili nešto drugo. Moraš imati slobodu da sam za sebe izabereš šta god želiš. Sloboda je ključna za čovjekov sretan život”, poručio je Đoković koji nikada nije otkrio da li se vakcinisao ili nije.

LIDER