djokovic


AUTOR:
072INFO PORTAL

DATUM:

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u 3. kolo Australian Opena nakon što je teže od očekivanog savladao Amerkikanca Francesa Tiafoea sa 3:1 u setovima (6:3, 6:7/3, 7:6/2, 6:3).

Prvi reket svijeta lagano je došao do prvog seta sa 6:3 i ništa nije nagovještavalo da će Đoković imati problema, ali Tiafoe je u nastavku počeo servirati mnogo bolje i u ofanzivnoj igri s dosta rizika nakon tiebreaka u drugom setu sa 7:3 je poravnao na 1:1 u setovima.

Srbijanski teniser je dominirao u trećem setu, ali uprkos ranom breaku, Tiafoe se uspio vratiti i izboriti novi tiebrak. Ipak, napravio je nekoliko neprisiljenih grešaka i Đoković je sa 7:2 došao do prednosti od 2:1 u setovima.

Konačno, u četvrtom setu ključni trenutak desio se u sedmom gemu kada je branilac naslova u Melbourneu napravio break i do kraja je mirno završio posao.

Dalje je prošao i prošlogodišnji finalista Dominic Thiem koji je sa sigurnih 3:0 u setovima (6:4, 6:0, 6:2) savladao Nijemca Dominika Koepfera. U konkurenciji dama, Rumunka Sorana Cirstea iznenadila je Čehinju Petru Kvitovu elimisavši je sa 2:1 u setovima (6:4, 1:6, 6:1).