Doktori morali izdati upozorenje: Muškarci stavljaju kremu za erekciju na – usne

krema erekcija usne tiktok viralno wtf prtscr

Liječnici su upozorili korisnike društvenih mreža da ne koriste kremu za erekciju za postizanje punijih usana (?!) nakon (još jednog) viralnog TikTok videa. 

Naime, u videu korisnik TikToka Jerry Mal pokazuje korisnicima kako da dobiju punije punije usne.

“Uglavnom, vidio sam film i ova je djevojka stavila kremu za erekciju na usne i učinila ih je stvarno velikima, pa sam i ja to poželio probati. Zaboravio sam kako se film zove, ali eto”, govori on.

Potom maže kremu po usnama, govoreći svojim sljedbenicima: “Osjećam da mi trnu usne. Zasad nije strašno, ali vidjet ćemo.”

Zatim govori sljedeće: “Znači, prošlo je otprilike pet minuta i usne izgledaju veće, ali pričekat ću još pet minuta.”

No, ispada da nije mogao čekati.

“Prošle su još tri minute i rekao sam da ću odraditi pet, ali gori, peče me strašno i moram ovo skinuti pa ćemo vidjeti.”

https://www.youtube.com/watch?v=23MPFXWTP8E

Jerry zatim briše neimenovanu kremu, govoreći svojim obožavateljima: “O, Bože, nekako mi se sviđa, neću lagati.”

Liječnici, dakako, šokirani su (n)ovom idejom TikTokaša.

Kako javljaju britanski mediji, dr. Ross Perry i direktor Cosmedicsa rekao je:

“Stavljanje kreme za erekciju na usne u želji da se iste povećaju krajnje je smiješno i može biti izuzetno opasno iz više razloga. Pojedinci koji ovo pokušavaju mogli bi dobiti alergijsku reakciju poput peckanja, boli, ali i herpese te neugodan otok. Ostale nuspojave od ove kreme mogu biti glavobolja, problemi s krvnim pritiskom, pa čak i mogući problemi sa srcem. Krema bi također mogla razbuktati herpes na usnama ako ste im već skloni.”

Doktor Ross upozorio je da će čak i ako sve prođe bez ozbiljnih nuspojava, usne biti punije samo nekoliko sati.

Svjetski poznati plastični kirurg, dr. Tunc Tiryaki, rekao je: “Zdrav i naučno prihvatljiv način povećanja usana jeste upotreba razgradivih punila za usne, izrađenih od hijaluronske kiseline. Ponovno ubrizgavanje je potrebno, ali, ako vam se ne sviđa, barem je ‘reverzibilno’.”

Apsolutno je protiv ove ideje, ističući kako kreme “obično sadrže alprostadil, vaskularni dilatator, što znači da povećava krvne žile; ove kreme nisu namijenjene gutanju i mogu stvoriti ne samo lokalne probleme već i generalizirane, ozbiljne nuspojave. Prestanite to raditi.”

Prethodni članakAfera “ikona”: Šta je ukrajinski ambasador predložio na sastanku s Biserom Turković
Sljedeći članakUkusne čokoladne banane koje svako može napraviti kod kuće