Portal 072info

Doktori pozivaju na širu promociju elektronskih cigareta

E-cigarete trebale bi donijeti prednosti javnom zdravlju i trebale bi se naširoko promovisati među pušačima kako bi im pomogli da prestanu pušiti duhan, najavio je Britanin’s Royal College of Psysicians (RCP).

U izvještaju koje će opet vjerojatno potaknuti debatu o elektronskim cigaretama, uticajna grupa britanskih doktora naglasila je da duhan, kako stvara ovisnost, tako je i smrtonosan, te zaključio da su elektronoske cigarete mnogo sigurnija varijanta od pušenja duhana, piše Reuters.
Doktori su rekli da e-cigarete nisu vrata u pušenje i e-cigarete ne vode do normalizacije navike, a to su dva pitanja koja često navode kritičari koji strahuju da ovaj uređaj može namamiti djecu i mlade prema navici pušenja.

E-cigarete, koje zagrijavaju nikotinom začinjenu tekućinu u paru, vrlo su brzo narasle u globalno tržište i njihova se vrijednost procjenjuje na oko 7 milijardi američkih dolara u 2015. godini.

Pušenje duhana ubije polovinu svih pušača, plus još najmanje 600.000 nepušača godišnje kroz pasivno pušenje tako da se s ovim brojkama, ovaj problem čini najvećim preventabilnim ubicom, s predviđenim brojem smrti od milijardu do kraja stoljeća, prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji.

bh-index.com

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box