Portal 072info

Doktorica iz Srebrenika traži od pacijentice javno izvinjenje jer je napisala Facebook komentar o njoj

Screenshot 4 891
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

,,Pravda za porodilje” Facebook grupa je koja se pojavila prošle godine nakon incidenta na UKC Tuzla, u kojem je majka nakon poroda iznenada preminula, a zbog javašluka iz ovog slučaja i mnogih drugih slučajeva sa Klinike za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla, majke su odlučile progovoriti.

Kreirana je grupa na društvenoj mreži Facebook, na kojoj su majke razmjenjivale pozitivna, ali i negativna iskustva. Porodilje su javno prozivale sve ljekare koji su prema njima ostavili dobar, ali i loš utisak, pa su se često mogle čuti priče koje su ostavljale bez teksta sve čitatelje.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Redakciji Crne Hronike javila se majka koja je iznenađena pismom advokata kojeg je dobila.

Naime, u pismu u čijem smo posjedu, stoji kako prim. dr. med. Mušić Emina, specijalista ginekologije i akušerstva iz Srebrenika preko svog advokata traži javno izvinjenje za komentar sa profila Emriiisa Kovačević u grupi Pravda za porodilje, a u skladu sa Zakonom o zaštiti klevete FBiH.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

U pismu stoji kako je sa navedenog profila komentarisano sljedeće: ,,… ii dr Emini u Srebrenik Eminaa mi je cistaa nulaa od doktorice..”, što je okarakterisano kao vid uvrede-klevete za pomenutog ljekara, jer je ista iznesena od osobe koje nije bila kompetentna da komentariše nečije znanje, stoji u pismu.

Od navedene majke se traži da komentar obriše, te u grupi objavi demant za navedenu doktoricu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Majka je za Crnu Hroniku potvrdila da u slučaju da ne postupi prema ovom pismu advokata kojeg je opunomoćila navedena doktorica, nju očekuje sudski epilog, te novčana kazna u iznosu od 4000 do 8000 KM.

,,Pravda za porodilje je grupa na kojoj su komentare pisale majke koje su prošle kroz vlastiti porođaj. Biti kompetentan za procjenu ljekarske empatije, te kvalitete njege koju pacijent dobija od ljekara i medicinskog osoblja može biti bilo ko.

Porodilje bi svoje komentare i utiske pored grupe na društvenoj mreži trebale poslati i etičkoj komisiji Ljekarske komore, te ustanovama u kojima navedeni ljekari rade, kako bi zaštitili svoje pravo da prijave nepravilnost kojoj su svjedočile”, komentar je koji je jedna majka, članica ove grupe anonimno javila za Crnu Hroniku.

Da li je ovo još jedan pokušaj zastrašivanja porodilja ili korištenje zakona i zakonskih odredbi za sprečavanje klevete ostaje da vidimo.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 19
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6