Doktorica mužu prepisala lijek zabranjen za COVID, inspekcija u bolnici

doktori covid medicinari
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Valentina Đorđević, doktorica zaposlena u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti “Ozren” u Sokobanji u Srbiji propisala je suprugu lijek ivermektin kao terapiju za koronavirus. 

Ona je taj recept sama sastavila i odnijela u jednu apoteku u Nišu gdje su ga i nabavili. Ovaj lijek je inače zabranjen za liječenje protiv koronavirusa.

U bolnici je zato jučer obavljen inspekcijski nadzor.

“Bila sam u šoku kada sam čula da je koleginica Đorđević sama liječila svog muža i to ivermektinom. Ne mogu da vjerujem da je zloupotrebila formular bolnice, jer je na ljekarskom izvještaju sa našim logom, propisala ivermektin i sa tim otišla u apoteku. Ona se raspitivala u apotekama u Nišu gde bi mogla da kupi ovaj lijek, pa je pronašla jednu u kojoj su ga nabavili, a predala im je ljekarski izveštaj, tako da imaju pokriće“, objašnjava za Nova.rs dr Gordana Antonijević, direktorica Specijalne bolnice za plućne bolesti „Ozren“ u Sokobanji.

Inače, doktorica je oftalmolog, nije pulmolog te zato nema pravo da propisuje lijekove za upalu pluća pacijentu koji je obolio od COVID-a.

“Ivermektn smije da propiše kožni ljekar za ljude ili veterinar za životinje i niko drugi. Ne mogu da shvatim zašto nije muža dovela kod nekog od pulmologa, a radi u bolnici za plućne bolesti i mogao je čitav tim ljudi da ga liječi prema protokolu. Vjerovatno je mislila da će umijeti sama, jer je od nas svih ovih godina slušala kako se tretira upala pluća, pa je smatrala da je nepotrebno da ga smješta u bolnicu. Vjerujem da nije imala zlu namjeru, da se uplašila za njegov život, ali ovako nešto nikad više ne smije da se ponovi“, navela je Antonijević.

Ona je ispričala kako je suprug doktorice bio dugo pod temperaturom te se borio s teškom upalom pluća.

“Uplašila se da se neće izboriti sa bolešću, nije znala kako da mu pomogne. Čitala je komentare i brojne tekstove o ivermektinu, kako se liječe pacijenti u Indiji, pa se ponadala da će taj lijek pomoći. Naravno do lijeka se ne može doći svuda i tek tako, a kako je ona ljekar u bolnici za plućne bolesti, iskoristila je naš zvanični formular za izvještaje. Doktorka Đorđević je inače odličan oftalmolog, veliki je stručnjak za svoju oblast, zato ne znam šta joj se desilo da ovako postupi”, rekla je Antonijević.