Dolaze nam topliji dani: Pročitajte prognozu do subote

Jutros je na istoku i sjeverozapadu Bosne pretežno oblačno vrijeme, a ostalim područjima naše zemlje, uglavnom, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -7; Drvar -5; Bugojno, Livno, Sanski Most -3; Bihać, Jajce, Prijedor -2; Banja Luka, Doboj, Sokolac, Tuzla, Zenica -1; Ivan-sedlo 0; Sarajevo, Srebrenica 2; Široki Brijeg 3; Bijeljina, Stolac, Trebinje, Zvornik 4; Gradačac 6; Mostar 7; Neum 8.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 953 hPa, za 10 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike će biti ugodnije u odnosu na protekli period. Dodatna stabilizacija, uz lagani porast temperatura, povoljno će djelovati na većinu populacije. Jutro i večer će biti prohladni, stoga je u ovim periodima preporučljivo biti oprezniji i posvetiti nešto više pažnje odijevanju.

Danas će u Bosni prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno vedro. Krajem dana i u večernjim satima porast naoblake. U večernjim satima slabih i kratkotrajnih padavina može biti ponegdje u centralnim i zapadnim područjima Bosne. Vjetar u Bosni, slab do umjeren, sjeverni, a u Hercegovini, umjerena, bura. Dnevne temperature od 8 do 14, na jugu do 17 °C. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dnevna temperatura oko 9 °C.

U srijedu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno vedro. U ranim jutarnjim satima slabih padavina može biti ponegdje na zapadu Bosne. Vjetar u Bosni, slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, umjerena, bura. Jutarnje temperature od -1 do 4, na jugu od 4 do 8, a dnevne od 8 do 14, na jugu od 13 do 17 °C.

U četvrtak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini vedro. U ostatku dana smanjenje oblačnosti. Jutarnje temperature od 1 do 5, na jugu od 4 do 8, a dnevne od 8 do 14, na jugu od 14 do 18 °C.

U petak pretežno sunčano. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 2 do 7, a dnevne od 13 do 19 °C.

U subotu pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje do kraja dana i u večernjim satima. Jutarnje temperature od 0 do 5, na jugu od 3 do 8, a dnevne od 13 do 19 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.
Radiosarajevo.ba