Portal 072info

Dolazi vam društvo, a stan vam je u haosu? Evo kako da zasija na brzinu

Da li vam se je ikada deslio da vam dođu nenajavljeni gosti,ali imate problem jer vam je stan u haosu? Za sve postoji rješenje, pa pogledajte kako za kratko vrijeme možete da sredite stan.

Obratite pažnju na ove tri stvari: televizor, toalet i stolovi

Ako imate veoma malo vremena za čišćenje, brisanje prašine sa ovih stvari će napraviti veliku razliku. U toaletu možete da poprskate i neki osvježivač.

Osmislite plan 

Počnite da čistite prva mjesta koje će vaši gosti vidjeti, poput hodnika i krenite u pravcu u kojem će i oni ići – ka dnevnoj sobi ili vašoj sobi. Nakon toga obratite pažnju na situaciju u kupatilu.

Kupatilo pod kontrolom 

Pustite vodu, zatvorite fioke, navucite zavjese na kadi. Prekrite peškire i prljav veš bademantilom. Krpom brzo prebrišite ogledala, česme i na kraju wc šolju.

Zamijenite peškire 

Sve peškire koje koristite zamijenite novim za goste.

Očistite dlake od vaših ljubimaca 

Ukoliko imate kauč i fotelje sa jastucima, jednostavno ih okrenite na drugu stranu. Ukoliko ne, brzo izvadite usisivač i usisajte namještaj na kome će sjediti vaši gosti.

“Riješite” se sudova 

Ukoliko vam je mašina već puna i ne znate gdje ćete sa prljavim sudovima, ubacite ih u rernu. U svakom slučaju je bolje to, nego da stoje u sudoperi, koja će vam biti potrebna tokom večeri.

Podijelite članak