“Dolijao” lopov koji je obijao automobile u sarajevskom Centru “Safet Zajko”, napravili mu sačekušu

2 5
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Zaštitari Centra za edukaciju, sport i rekreaciju „Safet Zajko“ u sarajevskoj općini Novi Grad uhvatili su danas lopova koji je pokušao provaliti u jedno od vozila na parkingu. Riječ je Centru kojeg svakodnevno posjećuju veliki broj Sarajlija koji mogu uživati u prirodnom ambijentu i rekreativnim sadržajima.

Policija je dolazila i obavila uviđaj

Kako je za portal “Avaza” potvrdio Edin Čano, direktor preduzeća „Lokom“ koje upravlja Centrom, lopova je njihovo osiguranje uhvatilo i predalo policiji.

– U ponedjeljak navečer smo imali prijavu da je jedno auto obijeno. Jučer su na tri vozila razbijena stakla, policija je dolazila i obavila uviđaj. Putem videonadzora smo primijetili da je jučer u tom periodu samo jedno vozilo ulazilo i da se zadržalo osam minuta. Vratili smo unazad kameru videonadzora i utvrdili da se isti automobil pojavio i u ponedjeljak navečer – rekao nam je Čano.

Nakon toga su odlučili pojačali nadzor te su primijetili isto vozilo kako i danas ulazi u Centar.

Pokušao da obije jedno vozilo

– Uhvatili smo ga na licu mjesta, pokušao je da obije jedno auto, ali nije uspio. Zadržali smo ga do dolaska policije kojoj je priznao šta je uradio – kazao nam je Čano.

Dodao je da ove godine nisu imali sličnih situacija, a da im najviše problema prave migranti koji nerijetko upadaju u Centar.