Domaći lijekovi koji pomažu u borbi sa aknama

Domaći lijekovi koji pomažu u borbi sa aknama

jerawat

Sve što vam treba je malo volje i vremena Ovim načinom ćete očistiti svoje pore, te ćete ih učiniti otpornijima na štetne vanjske faktore kao što je zagađenje zraka ili kemikalije koje dospiju na lice putem kozmetike koju svakodnevno koristimo. Kako bi ovaj tretman bio što uspješniji trebamo koristiti samo najzdravije biljke te biljne kombinacije kako bi naše lice učinili predivnim i zdravim. U nastavku možete pročitati koje su to biljke koje se mogu koristiti za tretman parom. Biljke možete pronaći u specijaliziranoj trgovini travama, a neke možete pronaći i u lokalnom parku ili šumi.

Često se dogodi da nas preparati razočaraju jer nam ne pokazuju nikakve vidljive dokaze o njihovoj funkcionalnosti, čak i nakon dugog korištenja istih. Napravite si tretman parom tako da u zdjelu srednje veličine stavite biljke ili esencijalno ulje, te ih prelijete s pet čaša vruće vode. Stavite ovu mješavinu u zdjelu barem deset minuta prekrivenu da para ne izlazi. Idući korak je da prekrijete vašu glavu s ručnikom, te se nadvijete na posudu. Ostanite u ovom položaju osam do deset minuta, a nakon toga obrišite vaše lice čistim ručnikom.

U nastavku smo priredili par korisnih kombinacija biljaka za bolje rezultate tretmana parom:

Kamilica

Je jedno od najboljih sredstava za liječenje upaljene kože sklone aknama. Nakon što je voda proključala dodajte šaku kamilice i pustite da se malo ohladi prije nego krenete s parenjem lica. Nakon što se tekućina dovoljno ohladila nagnite lice i glavu prekrijte ručnikom. Parite lice približno deset minuta, zatim ga lagano obrišite čistim ručnikom.

Kriške limuna i metvice

Stvorite hidratantni, a opet blagi tretman parom dodajući tri do četiri kriške limuna, te pet listova metvice u vruću vodu. Kada voda proključa, pustite da se smjesa malo ohladi prije nego što budete parili lice. Ostavite mješavinu da se stopi s vodom oko pet minuta, nakon toga prekrijte glavu ručnikom i prepustite se prirodnom tretmanu. Kako bi riješili problem bolnih akni parite lice najmanje osam minuta.

Ružmarin, med i limun

Dodajte tri čajne žličice esencijalnog ulja ružmarina, dvije kriške limuna te jednu čajnu žličicu meda na četiri šalice vruće vode, te ostavite mješavinu da se rastopi. Nakon što ste to učinili prekrijte glavu ručnikom i parite lice desetak minuta. Prilikom toga osjetit ćete kako vam se lice čisti. Nakon toga obrišite lice čistim ručnikom. Ovaj postupak obavljajte minimalno dva puta tjedno kako bi on imao optimalan učinak u borbi s aknama i drugim kožnim problemima.

Arnika

Arnika poznata i kao brđanka, veprovac ili vučji zub. Nakon što koristite ovu umirujuću biljku za tretiranje vaše oštećene kože, primijetit ćete njezina čarobna antibakterijska i obnavljajuća svojstva. Arniku možete koristiti i kao ulje i kao cjelovitu biljku, svojstva joj se neće promijeniti. Dodajte pet do šest latica ili tri do četiri čajne žličice u vodu koja ključa. Nakon što ste to učinili parite lice osam do deset minuta kako bi iskoristili njezina čarobna svojstva. Ne samo da će ukloniti vidljive prištiće, nego će smanjiti upaljenost i bol koje se javljaju prilikom formiranja akni.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE