Portal 072info

Donacija radnica “Preventa” za zenički “Dom i porodicu”

Radnice zeničkog “Preventa”, na inicijativu svojih kolegica Raze Imamović i Arnele Ibraković, danas su uručile štićenicima Javne ustanove “Dom i porodica” u Zenici donaciju u opremi.

Donacija je sadržavala sredstva za higijenu, pelene za bebe, toalet papir, šampon za bebe, šampon za odrasle, vlažne maramice, kalodonte, kreme i druge potrepštine neophodne ustanovi za zbrinjavanje djece i omladine bez roditeljskog staranja.

Prvobitna ideja u realizaciji ove humane akcije bila je da se od sakupljenog novca radnica Preventa kupe uređaji za grijanje, konvektore, uljne radijatore i grijalice, ali su saznali da “Domu i porodici” ima puno potrebnijih stvari.

“Odlučile smo da im kupimo ono što je djeci u ovim zimskim danima najpotrebnije”, kaže jedna od inicijatorica akcije Raza Imamović.

Zaposlenici JU “Dom i porodica” obradovali su se donaciji i uime djece zahvalili na pomoći.

-Ove stvari najviše nam nedostaju, higijenske potrepštine za bebe, do pelena. Zahvalni smo radnicama “Preventa”, ali i ljudima iz Zovko-osiguranja koji su nam pomogli s higijenskim potrepštinama, odjećom i pelenama- zahvalila je uime kolektiva psihologinja Amela Harmandić – Tabak.

Podijelite članak