Portal 072info

Doni Ares se po treći put vratio rak

Kada je hrabra pjevačica Dona Ares u julu objavila da je po drugi put pobijedila rak, ta vijest je oduševila sve ljude dobrog srca.

Na žalost, Dona je na svom Instagram profilu napisala da se opaka bolest vratila i treći put i najavila da se neće predati, te da će se boriti kao što je to radila i u prethodne tri godine.

Emotivnu poruku koju je Dona Ares objavila uz sliku iz bolnice prenosimo u cjelosti:

“Za sve treba priprema, pa tako i za kemoterapiju. Ovo je port. Danas je stari izvađen, novi postavljen pod kožu! Osjećam se kao da imam neki čip, ali bolje i čip nego kemo kroz vene koje više i ne rade.

U Sobi za nikoga/ Fight 1/pomirila sam se sa životom u simbiozi sa rakom. Znali smo da će biti uspona i padova, ali u situacijama kad se borite za produžetak života svaka šansa je vrijedna truda! Iako me bolest kratko zavara oporavkom, ponašam se kao najzdravija uz sve nedostatke i to je ono sto me drži. Dugo sam razmišljala da li da objavim ili ne objavim bilo šta u vezi svoje bolesti.

Ipak FIGHT br 2 je prošao u tišini, ali treći neće. Iz razloga što ima previše uznemirujućeg sadržaja, a opet korisnog za ljude u istoj i sličnoj situaciji, a na prvom mjestu privatni sadržaj koji NIKAKO ne očekujem na portalima i tuđim profilima – imam još jedan novi instagram profil,(koji se jos puni slikama iz 2016/17) samo za prijatelje (preko 18 godina) i za sve one koji me prate godinama, manje/više lično poznaju, vole i podržavaju.

Probala sam GLASNU i TIHU varijantu, radi ličnog istrazivačkog eksperimenta za novu knjigu koju pišem. Rak se ne tuče u tišini… barem ja nisam taj tip. U tišini padamo u još veću tišinu i polako na sve pristajemo, pa tako i da se predamo. To nije u mom stilu..”

nezavisne.com

Podijelite članak